Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Anmäl dig till våra kurser/seminarier under Beställa/Anmäla - Kurser och seminarier


På SÖK erbjuder vi fasta utbildningsdagar och uppdragsutbildningar. Uppdragsutbildning kan dels vara de utbildningar vi erbjuder som fasta och dels skräddarsydda efter era önskemål och behov, antingen på plats hos er eller i våra lokaler.

Boel Heister Trygg föreläser på SPSM:s AKK-konferens i Örebro, våren 2015

Aktuellt utbud

Hösten 2017 anordnar SÖK följande kursdagar i Malmö
(kl 9-16 om inte annat anges):

Att vägleda i Tidig AKK, 5 september
För dig som ger vägledning kring kommunikation med barn och vuxna på tidig nivå:
logopeder, arbetsterapeuter, speciallärare/-pedagoger, m.fl. Anmälan senast 5 augusti.

Att vägleda i TAKK, 7 september
En dag som ger vägledning för dig som vägleder andra i kommunikation med TAKK tillsammans med barn och vuxna. Anmälan senast 7 augusti.

Assistans vid kommunikationssvårigheter steg 1, 14 september
En dag för personliga assistenter som i sin vardag möter personer med kommunikationssvårigheter. Anmälan senast 14 augusti.

Assistans vid kommunikationssvårigheter, steg 2, 26 oktober
En kursdag för dig som genomgått steg 1. Vi utgår från deltagarnas egna frågeställningar och ger konkreta råd kring hjälpmedel, strategier och metoder som kan underlätta i vardagen.  
Anmälan senast 26 september.

Att vägleda i GAKK, Grafisk AKK, 9 november
En dag för personal omkring barn och vuxna, t.ex. logopeder, arbetsterapeuter, speciallärare/-pedagoger, med behov av djupare kunskaper i GAKK, och hur man kan använda grafiska vägar i kommunikationen. Anmälan senast 9 oktober.

Assistans vid kommunikationssvårigheter steg 3, 16 november
En dag för dig som deltagit i steg 1 och steg 2. Under den här dagen fördjupar vi oss ännu mer i deltagarnas erfarenheter och frågeställningar. Hur gå vidare?.
Anmälan senast 16 oktober.

Om framgångsfaktorer för AKK, 21 november, 10.00-16.00 OBS TIDEN
Vi presenterar ett underlag som spänner över framgångsfaktorer med TAKK, med Bliss, i förskola och i daglig verksamhet, som samspelspartner, som förälder... Utifrån detta diskuterar vi hur vi kan skapa förutsättningar för välfungerande AKK. För personal, t.ex. loogped, arbetsterapeut, speciallärare/ -pedagog, som har i uppgift att ge andra vägledning kring kommunikation med barn och vuxna i behov av AKK. Anmälan senast 21 oktober.

Modellprata och samtala via AKK, 5 december, 10.00-16.00 OBS TIDEN
Barn (och vuxna) behöver modeller, förebilder för nya uttrycksvägar! Barn skulle inte börja prata om de inte hörde andra prata!
Barn – (och vuxna) i behov av AKK - måste få input långt innan de kan ge output! Under kursdagen diskuterar vi och övar icke-styrande kommunikation och modellprat. En dag för dig som har direktkontakt med en AKK-användare såväl som för dig som har i uppdrag att ge vägledning för personer i en AKK-användares omgivning. Anmälan senast 5 november.

Mer information innehåll i de olika kursdagarna och möjlighet att anmäla dig hittar du under Beställa/Anmäla - Kurser och seminarier.

 

Uppdragsutbildningar

Genom åren har vi varit flitigt anlitade för utbildningsdagar och föreläsningar över hela Sverige och även i våra grannländer Norge, Finland, Danmark och även i Ryssland. Vi har varit på ett 40-tal olika orter i Sverige och åtta orter i våra grannländer. AKK är ett område som kräver kunskap och något som man behöver få utbildning och stöd för att klara.

Utbildningarna rör sig om allt från femdagarsutbildningar till föreläsningar på ett par timmar. De som anlitar oss är bl a skolor, habiliteringar, resurscenter, företag, föreningar och inriktingen beror på beställarnas målgrupper.

På närmare håll erbjuder vi handledningsuppdrag till personalgrupper inom bl a skola, kommunala verksamheter och för personliga assistenter.

Även de fasta utbildningsdagarna nedan kan ges som uppdragsutbildning. Priset för en föreläsningstimme är 4 000  kr och för halv-/heldag ca 20 000 - 30 000. Resa och eventuell övernattning tillkommer.

Maila eller ring oss om du är intresserad av uppdragsutbildning så diskuterar vi oss fram till lämpligt innehåll och form.

 

Orter där vi gett utbildning

Fortbildningsdagar, föreläsningar, etc. på andra orter än Malmö:
Alvesta - Bara - Bräkne Hoby - Emmaboda - Eslöv - Farhult - Glimåkra - Göteborg - Helsingborg - Hultsfred - Hässleholm - Jönköping - Kallinge, Ronneby - Kalmar - Karlshamn - Karlskrona - Karlstad - Katrineholm - Klågerup - Kristianstad - Kumla - Kävlinge - Landskrona - Luleå - Lund - Malmö - Norrköping - Nybro - Nässjö - Olofström - Oskarshamn - Piteå - Ronneby - Sigtuna - Skellefteå - Skövde - Sollentuna - Stockholm - Sundsvall - Sävsjö - Sölvesborg - Trelleborg - Tyringe - Täby - Ulricehamn - Umeå - Uppsala - Varberg - Vellinge - Vimmerby - Vingåker - Västervik - Västerås - Växjö - Ystad - Burlöv - Ädelsfors - Ängelholm - Örebro - Örkelljunga - Östersund.

Orter i andra länder:
Nyborg Strand, Danmark - Odense, Danmark - Helsingfors, Finland - Kårkulla samkommun, Finland - Vasa, Finland - Alta, Norge - Bergen, Norge - Kristiansand, Norge - Sunevolden, Norge - Kaliningrad, Ryssland - S:t Petersburg, Ryssland - ISAAC-konferens, Barcelona, Spanien.


Några röster från våra utbildningsdagar

Assistans vid kommunikationssvårigheter En röst: "Ni har lärt oss att för att funka måste kommunikationen ha ett tydligt värde för brukaren. När våra försök att kommunicera med hen inte funkar, då är det kanske p.g.a. att hen inte förstår, eller så förstår hen men ser inte att det ger något värde. Då har vi hamnat utanför den där proximala utvecklingszonen och måste komma in i den... är det SÅ ni menar? Varmt tack för att ni kunde sätta fingret på min proximala utvecklingszon!"

GAKK metodkurs är en dag som vi genomfört minst en gång/år, ofta två, sedan flera år.
Några röster: "Jag har fått många tankar som direkt kan knytas till aktuella barn och ungdomar. Det märks att föreläsarna har en lång erfarenhet och de är duktiga på att förmedla vad de vet." "Jag har fått många nya tankar! Vill gärna ha en fortsättning." "En massa nyttig kunskap och en massa fungeringar kring mitt eget jobb med AKK. Jättebra föreläsare! Proffsigt! Mycket igenkänning också." "slagit hål på en massa föreställningar jag hade om hur jag ska arbeta med GAKK, upplysande. Ni har väckt många tankar kring mitt framtida arbete, mycket användbart."
Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Vägleda kring kommunikation via bliss är en kursdag som vi utformat efter önskemål från ffa logopeder. Du som är logoped, arbetsterapeut, specialpedagog med ansvar för att vägleda andra kring kommunikation via bliss - dagen är till för dig.
Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Blisskurs för personal kring vuxna blissanvändare har tillkommit efter önskemål om utbildning just för dem som arbetar med vuxna. Dagen är till för personliga assistenter, personal inom daglig verksamhet, gruppbostäder eller anhöriga.
Du som känner till vuxna blissanvändare, sprid informationen om den här kursdagen till personer i deras omgivning. Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Att vägleda i Tidig AKK är en eftertraktad utbildningsdag kring hur man kan stödja kommunikationen med personer som fungerar på tidig utvecklingsnivå. Efterfrågan har ökat sedan Boel Heister Trygg skrev boken Tidig AKK - Stöd för stora och små.
Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Skräddarsydd utbildning/fortbildning genomför vi efter dina önskemål. Kontakta oss för en diskussion om detta: sok@sokcentrum.se


Mer information och anmälan till aktuella utbildningsdagar hittar du under Beställa/Anmäla - Kurser och seminarier.

Du är också välkommen att höra av dig till oss med frågor och önskemål. Skriv till oss på: sok@sokcentrum.se

Ida Andersson och Boel Heister Trygg


ATT VÄGLEDA I TAKK 8 FEBRUARI
Det finns platser kvar - Anmäl dig snarast!!!
2018-01-08


DU KAN HÄMTA BÖCKER UR VÅRT BIBLIOTEK...
... fritt och för intet! Vi omorganiserar oss, läs mer här bredvid och boka...
2017-12-20


MODELLPRATA OCH SAMTALA 30 JANUARI
Vi diskuterar hur vi kan vara modeller och öva oss i att vara icke-styrande... ...
2017-12-20


SPECIALPRISER PÅ BÖCKER OCH FILMER
Vi sänker priserna rejält på några av våra böcker och filmer. Gäller...
2017-12-20


PLATSER KVAR TILL KURSDAG 25 JANUARI!
Assistans vid kommunikationssvårigheter, steg 1. Läs mer och anmäl IDAG...
2017-12-20


KURSDAGAR VÅREN 2018
Nu ligger vårens kursdagar under fliken Beställa/Anmäla - Kurser och...
2017-11-01


MODELLPRATA OCH SAMTALA 5 DECEMBER ÄR FULLBOKAD! ...
Vi erbjuder därför ett nytt datum: 30 januari 2018. Läs mer och anmäl dig...
2017-10-23Senast publicerad: 180118 | Powered by SiteSmart