Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Anmäl dig till våra kurser/seminarier under Beställa/Anmäla - Kurser och seminarier


På SÖK erbjuder vi fasta utbildningsdagar och uppdragsutbildningar. Uppdragsutbildning kan dels vara de utbildningar vi erbjuder som fasta och dels skräddarsydda efter era önskemål och behov på plats hos er.

Boel Heister Trygg föreläser på SPSM:s AKK-konferens i Örebro, våren 2015

Aktuellt utbud

Våren 2019 anordnar SÖK följande kursdagar i Malmö
(kl 9-16 om inte annat anges):

Blisskurs för personal kring vuxna Blissanvändare, 10 januari
En dag för dig som arbetar med vuxna personer som använder Bliss.  Du arbetar t.ex. i gruppbostad, på daglig verksamhet eller som personlig assistent och behöver kunskaper om Bliss och om hur man egentligen kommunicerar via Bliss. Anmälan senast 10 december 2018.

Modellprata och samtala via AKK, 29 januari, 10.00-16.00 OBS TIDEN!
Barn (och vuxna) behöver modeller, förebilder för nya uttrycksvägar! Barn skulle inte börja prata om de inte hörde andra prata!
Barn – (och vuxna) i behov av AKK - måste få input långt innan de kan ge output! Under kursdagen diskuterar vi och övar icke-styrande kommunikation och modellprat. En dag för dig som har direktkontakt med en AKK-användare såväl som för dig som har i uppdrag att ge vägledning för personer i en AKK-användares omgivning. Anmälan senast 29 december 2018.

Assistans vid kommunikationssvårigheter steg 1, 7 februari
En dag för personliga assistenter som i sin vardag möter personer med kommunikationssvårigheter. Anmälan senast 7 januari.

Assistans vid kommunikationssvårigheter, steg 2, 5 mars
En kursdag för dig som genomgått steg 1. Vi utgår från deltagarnas egna frågeställningar och ger konkreta råd kring hjälpmedel, strategier och metoder som kan underlätta i vardagen.  Anmälan senast 5 februari.

Att vägleda i TAKK, 21 mars 
En dag som ger vägledning för dig som vägleder andra i kommunikation med TAKK tillsammans med barn och vuxna. Anmälan senast 21 februari.

Assistans vid kommunikationssvårigheter steg 3, 2 april
En dag för dig som deltagit i steg 1 och steg 2. Under den här dagen fördjupar vi oss ännu mer i deltagarnas erfarenheter och frågeställningar. Hur gå vidare?
Anmälan senast 2 mars.

Vägleda i Tidig AKK, 23 maj 
Vi välkomnar personal som ska ge vägledning kring kommunikation med barn och vuxna på tidig nivå, t.ex. logopeder, arbetsterapeuter, speciallärare/-pedagoger, m.fl. Anmälan senast 23 april.

Mer information innehåll i de olika kursdagarna och möjlighet att anmäla dig hittar du under Beställa/Anmäla - Kurser och seminarier.

 

Uppdragsutbildningar

Genom åren har vi varit flitigt anlitade för utbildningsdagar och föreläsningar över hela Sverige och även i våra grannländer Norge, Finland, Danmark och även i Ryssland. Vi har varit på ett 40-tal olika orter i Sverige och åtta orter i våra grannländer. AKK är ett område som kräver kunskap och något som man behöver få utbildning och stöd för att klara.

Utbildningarna rör sig om allt från femdagarsutbildningar till föreläsningar på ett par timmar. De som anlitar oss är bl a skolor, habiliteringar, resurscenter, företag och föreningar. Inriktingen beror på beställarnas målgrupper.

På närmare håll erbjuder vi handledningsuppdrag till personalgrupper inom bl.a. skola, kommunala verksamheter och för personliga assistenter.

Även de fasta utbildningsdagarna nedan kan ges som uppdragsutbildning. Priset för en föreläsningstimme är 4 000  kr och för halv-/heldag ca 20 000 - 30 000. Resa och eventuell övernattning tillkommer.

Maila eller ring oss om du är intresserad av uppdragsutbildning så diskuterar vi oss fram till lämpligt innehåll och form.

 

Orter där vi gett utbildning

Fortbildningsdagar, föreläsningar, etc. på andra orter än Malmö:
Alvesta - Bara - Bräkne Hoby - Emmaboda - Eslöv - Farhult - Glimåkra - Göteborg - Helsingborg - Hovås -  Hultsfred - Hässleholm - Jönköping - Kallinge, Ronneby - Kalmar - Karlshamn - Karlskrona - Karlstad - Katrineholm - Klågerup - Kristianstad - Kumla - Kävlinge - Landskrona - Linköping - Luleå - Lund - Malmö - Norrköping - Nybro - Nässjö - Olofström - Oskarshamn - Piteå - Ronneby - Sigtuna - Skellefteå - Skövde - Sollentuna - Stockholm - Sundsvall - Sävsjö - Sölvesborg - Trelleborg - Tyringe - Täby - Ulricehamn - Umeå - Uppsala - Varberg - Vellinge - Vimmerby - Vingåker - Västervik - Västerås - Växjö - Ystad - Burlöv - Ädelsfors - Ängelholm - Örebro - Örkelljunga - Östersund.

Orter i andra länder:
Nyborg Strand, Danmark - Odense, Danmark - Helsingfors, Finland - Kårkulla samkommun, Finland - Vasa, Finland - Alta, Norge - Bergen, Norge - Kristiansand, Norge - Sunevolden, Norge - Kaliningrad, Ryssland - S:t Petersburg, Ryssland - ISAAC-konferens, Barcelona, Spanien.


Några röster från våra utbildningsdagar

Assistans vid kommunikationssvårigheter En röst: "Ni har lärt oss att för att funka måste kommunikationen ha ett tydligt värde för brukaren. När våra försök att kommunicera med hen inte funkar, då är det kanske p.g.a. att hen inte förstår, eller så förstår hen men ser inte att det ger något värde. Då har vi hamnat utanför den där proximala utvecklingszonen och måste komma in i den... är det SÅ ni menar? Varmt tack för att ni kunde sätta fingret på min proximala utvecklingszon!"

Att vägleda i GAKK är en dag som vi genomfört minst en gång/år, ofta två, sedan flera år.
Några röster: "Jag har fått många tankar som direkt kan knytas till aktuella barn och ungdomar. Det märks att föreläsarna har en lång erfarenhet och de är duktiga på att förmedla vad de vet." "Jag har fått många nya tankar! Vill gärna ha en fortsättning." "En massa nyttig kunskap och en massa fungeringar kring mitt eget jobb med AKK. Jättebra föreläsare! Proffsigt! Mycket igenkänning också." "slagit hål på en massa föreställningar jag hade om hur jag ska arbeta med GAKK, upplysande. Ni har väckt många tankar kring mitt framtida arbete, mycket användbart."
Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Vägleda kring kommunikation via bliss är en kursdag som vi utformat efter önskemål från ffa logopeder. Du som är logoped, arbetsterapeut, specialpedagog med ansvar för att vägleda andra kring kommunikation via bliss - dagen är till för dig.
Kontakta oss för uppdragsutbildning.

Blisskurs för personal kring vuxna blissanvändare har tillkommit efter önskemål om utbildning just för dem som arbetar med vuxna. Dagen är till för personliga assistenter, personal inom daglig verksamhet, gruppbostäder eller anhöriga.
Du som känner till vuxna blissanvändare, sprid informationen om den här kursdagen till personer i deras omgivning. Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Att vägleda i Tidig AKK är en eftertraktad utbildningsdag kring hur man kan stödja kommunikationen med personer som fungerar på tidig utvecklingsnivå. Efterfrågan har ökat sedan Boel Heister Trygg skrev boken Tidig AKK - Stöd för stora och små.
Kontakta oss för uppdragsutbildning eller se under Aktuellt utbud ovan.

Skräddarsydd utbildning/fortbildning genomför vi efter dina önskemål. Kontakta oss för en diskussion om detta: sok@sokcentrum.se

Mer information och anmälan till aktuella utbildningsdagar hittar du under Beställa/Anmäla - Kurser och seminarier.

Du är också välkommen att höra av dig till oss med frågor och önskemål. Skriv till oss på: sok@sokcentrum.se

Ida Andersson och Boel Heister Trygg


PLATSER KVAR VID BLISSKURS DEN 10 JANUARI
Det finns några få platser kvar till Blisskurs för personal kring vuxna...
2018-12-03


RÖSTER OM VÅRA KURSDAGAR...
... för assistenter: "De här dagarna har verkligen fått mig att tänka på...
2018-11-22


MODELLPRATA OCH SAMTALA 29 JANUARI
Det finns platser kvar! Anmäl dig under fliken Beställa/Anmäla - Kurser och...
2018-11-22


BLISSKURS DEN 10 JANUARI 2019
En dag för dig som arbetar med vuxna personer som använder Bliss. Läs mer...
2018-11-11


VÅRENS KURSER KLARA
Nu är datum för vårens kurser klara och inom kort kan du börja anmäla dig...
2018-10-18


ENSTAKA PLATSER KVAR
... finns till kursdagen "Att vägleda i TAKK", den 15 november. Anmäl dig...
2018-10-18


ASSISTANS VID KOMMUNIKATIONSSVÅRIGHETER
Nu erbjuder vi ytterligare dagar för den här kursen som omfattar tre dagar!...
2018-08-27Senast publicerad: 181204 | Powered by SiteSmart